+36 30 494 0202 info@szeretetavalasz.hu

Foci- és életmód tábor

//

Hátrányos helyzetű gyerekek számára szervezünk sport és életmód táborokat, például a 2014-es tavaszi szünetben a Tardosi Ifjúsági és Sporttáborban, előző években Szálkán, illetve Debrecenben. A gyermekek egy része Szendrőládról, egy szegregált, mélyszegénységben élő roma közösségből érkezik, a többiek pedig a fővárosi Cseppkő utcai gyermekotthonból. Egyrészt fontos a táborok időpontja, mivel a szünetek csellengéssel, az utcán telnek. Másrészt a sport mellett az életmódra ható, szemléletformáló programokat és olyan tudás, ismeretek, minták átadását biztosítjuk, amelyekkel környezetükben sem a roma, sem az intézetből jött gyerekek nem találkoznak. A táborban a fociedzések mellett délutánonként kézműves foglalkozások, előadások, filmvetítés, vetélkedők, zenés és tánc programok szinesítik.

A tábor afféle erdei iskolaként működik, a gyerekeket eredeti környezetükből „kiragadva”, ahol a visszahúzó hatások nem érvényesülhetnek. A résztvevőknek így sokkal nagyobb élményt jelent a táborozás, mélyebb, tartósabb nyomot hagy bennük. Szeretnénk biztosítani olyan élmények, ismeretek, tudás megszerzését számukra, amelyet közvetlen környezetük nem tud megadni, ezzel is növelve esélyeiket a társadalmi beilleszkedésre, a sport életútján haladva.

1%

A Szeretet a Válasz Egyesület hétről hétre, napról napra azon munkálkodik, hogy enyhítse a hátrányos helyzetből fakadó nehézségeket. Köszönjük, hogy adója 1%-val segíti munkánkat!