+36 30 494 0202 info@szeretetavalasz.hu

Táborok

//

Hogy miért tartjuk fontosnak a táboroztatást? Mert a hátrányos helyzetű gyerekek gyakran a saját szülőhelyükről sem tudnak kimozdulni, alig látnak világot, nehezebben tartanak lépést érzelmileg és kulturálisan kortársaikkal, akik jobb körülmények között élnek. Egyesületünk több nyári tábort szervezett saját forrásból a programjainkon résztvevő hátrányos helyzetű családokban élő gyermekeknek. 2011-ben a gyermekotthonban élő gyerekek számára szerveztünk Szekszárdohoz közel sporttábort. A 2012-es táborainkat, Debrecenben egy héten át 60, majd Dániában 12 napon át 20 szendrőládi rászoruló gyermek részvételével szerveztük.

2013-ban Szálkán már 80 fővel, szendrőládi és 20 gyermekotthonban élő gyermekkel táboroztunk. Dániába 2014-ben már Rakacaszendről vittünk gyerekeket, amely a borsodi programunk kiterjesztése, hiszen ebben a faluban még csak egy éve dolgozunk.
Az a megtiszteltetés, hogy a roma szülők az elmúlt évek során ránk bízták gyermekeiket, mutatja egyesületünkkel való bizalmuk kiépülését. A jövőben is szeretnénk további programokat nyitni, és segíteni a már megismert Edelényi kistérségben található falvakat.

1%

A Szeretet a Válasz Egyesület hétről hétre, napról napra azon munkálkodik, hogy enyhítse a hátrányos helyzetből fakadó nehézségeket. Köszönjük, hogy adója 1%-val segíti munkánkat!