Inter Campus Hungary

Az Inter Campus és MI:

Az Inter Campus Hungary egyedülállósága abban rejlik, hogy a sport összefogó erejét kihasználva, az állami gondozásban és mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű gyerekeket a saját környezetükben formálja a foci örömével. Kihívás és motiváció is egyben, olyan ösztönző erővel bír, amelyet felhasználva segíteni szeretnénk a résztvevő gyerekek esélyegyenlőségében, felzárkóztatásában és a szegregációból való kiemelkedésben.

Hosszútávon az Inter Campus program életpálya modellt épít, a gyermekek fejlődésének legfontosabb évei alatt nyújt hovatartozást a sport szeretetén keresztül. A Szeretet a Válasz Egyesület az FC Internazionale-val való együttmükődésre alapozva, szeretettel, megértéssel, gondoskodással közelít a gyerekekhez. Az Inter család közösségében együtt küzdünk, változunk, építünk, feljődünk. 

Az Inter Campus és MI:

2009-ben az F.C. Internazionale szociális programjának, az Inter Campus-nak képviselői keresték fel Egyesületünket. Olyan helyi program közös kidolgozására tettek javaslatot, amelyben az ország legszegényebb régióiból származó 6-14 éves fiúk és lányok vehetnek részt. Alapvetően nem tehetségkutatás céljából alakult a program, a magas színvonalú foci edzések mellett a gyerekek iskolai és társadalmi fejlődésére is nagy hansúlyt fektet. A Cseppkő utcai Gyermekotthon lett az első Inter Campus Hungary színhelye. 40 gyermek vesz részt a heti kétszeres edzéséseken. 2011 nyarán megrendezésre került az első Inter Campus Hungary Focitábor, a Gyermekotthon focistái részére. 2011 októberében Szendrőládon is elindítottuk az Inter Campus programot, először 60 roma gyermek részvételével. A lakosság több mint 80%-a roma, ezért nagy öröm számukra, hogy a gyerekeket az Inter Campus képzi, felszerelést, mezt és edzőt is biztosítva. Ma már 105 résztvevője van a borsodi csapatnak.

Jelenleg 145 gyermek bevonásával folynak az edzések, heti két alkalommal. Nyári ingyenes focitáborainkat Szálkán (Tolna megye), Debrecenben és Szarvaskőn (Heves megye), Zamárdin, Délegyházán az elmúlt évek során, több száz gyermek részvételével rendeztük meg.

https://intercampus.inter.it/programma/hungary-2/?lang=en
https://intercampus.inter.it/news/?lang=en&country=11370
https://intercampus.inter.it/a-hungarian-celebration-of-sport/?lang=en