A nevetés, gyógyító hatással bír!

A gyerekeknek a kórházban való tartózkodás teljesen más élmény, mint a felnőtteknek. Félnek, honvágyuk van és a fehér köpenyes emberek gyakran akaratlanul is megijesztik őket. A mosolyterápia egy olyan találmány, mely felszabadítja a kicsik lelkét és megmutatja nekik, hogy gyógyulni örömmel is lehet.

A mozgalmat Patch Adams indította el, aki 1945-ben született az Egyesült Államokban. 1971-ben megalapította a „Gesundheit!” Intézetet és önkénteseivel kezdte járni a világot, bohócnak öltözve. Adams a mai napig is abban hisz, hogy a kórházi személyzet, valamint az ápoltak viszonya bensőséges kell legyen, humorral és jókedvvel átszőve, alternatív gyógyászati módszereket is alkalmazva.

Mi ebben a szellemiségben járunk kórházról kórházra (János Kórház, dunaújvárosi, hódmezővásárhelyi, békéscsabai, orosházi kórház), ahol bohócaink jobb kedvre derítik a kicsiket és a nagyobbakat egyaránt. A mosolyterápia ugyanolyan jól működik mind az idősek, mind pedig a gyermekotthonok, illetve sérülteket, fogyatékkal élőket ellátó intézmények színpadán. Minél több mosolyt adunk, annál többet kapunk viszonzásul!