Filozófiánk

Egyik legfontosabb célunk az esélyegyenlőség megteremtése. Ebben kulcsszerepe van a gyerekekkel való foglalkozásnak. A készségfejlesztés, a sport- és kulturális programok, nyári táborok, utazások során olyan impulzusok érik a hátrányos helyzetű gyerekeket, amelyeket saját családjukba, környezetükbe továbbítanak, segítve a felzárkózásukat. Látókörük szélesedik, pozitív, ösztönző mintákkal találkoznak, így megnő az esélyük arra, hogy sikerül kitörniük az adott körülmények közül.

A hátrányos helyzetben élő felnőttek, pl. a roma emberek számára szervezett programjaink is azt célozzák, hogy olyan ismereteket szerezzenek, olyan hatások érjék őket, amelynek révén jobban boldogulhatnak a mindennapi életben és növekszik érdekérvényesítő képességük, a magukért és másokért való felelősségvállalás képessége. Ugyanezt szeretnénk az anyaotthonokban élő egyedülálló édesanyáknál is elérni.

Másik fontos célunk, amely szorosan kapcsolódik az esélyegyenlőséghez, a társadalmi kirekesztés elleni fellépés, a hátrányos helyzetűek társadalmi integrációja, a társadalmi szolidaritás növelése. Legyen szó akár a romákról, akár a fogyatékkal élőkről, vagy a hajléktalanokról, azt szeretnénk elérni, hogy nyitottabbá, elfogadóbbá váljanak irányukba. Ezért lehetőséget teremtünk arra, hogy rendezvényeinken, programjainkon a többségi társadalom tagjai közelebbről, személyesen is megismerhessék a hátrányos helyzetben élőket. A személyes találkozások, kapcsolatok csökkentik az előítéleteket, növelik egymás elfogadását. Ezért is tartjuk fontosnak, a jövőre nézve is, az önkéntes közösségi munka támogatását. Az önkéntes diákok a rászorulókkal való személyes találkozások révén remélhetőleg sokkal nyitottabb, toleránsabb felnőttekké válnak.

Donald E. Wildmon

“A szeretet az a nyelv, amelyen a vak láthat, a süket hallhat.”

Hogyan segíthetsz?

Hálásan köszönjük az anyagi, erkölcsi, közösségi támogatást! Projekteink a résztvevők számára ingyenesek, ezért köszönettel fogadunk minden felajánlást.

Segíts te is!

Segíts te is!

A Szeretet a Válasz Egyesület hétről hétre, napról napra azon munkálkodik, hogy enyhítse a hátrányos helyzetből fakadó nehézségeket. Pozitív, megoldásokat kereső, bátorságra ösztönző gondolkodásra, együttműködésre  törekszünk.

 

Give love

Text 1 eng

Volunteer

Adakozz saját idődből és energiádból

1%

1% is egy cseppel előrébb visz

Támogass

Anyagi segítség, 1% is egy cseppel előrébb visz

Videós doboz cím

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut cursus eros euismod molestie aliquet. Donec ut ligula quam. Quisque porttitor risus quis magna ultricies viverra. Suspendisse euismod nisi ac lacus elementum aliquet. Maecenas sodales ligula eu lacus pretium, quis laoreet ex finibus. 

Csatlakozz hozzánk